Galerie

Cecurile de inovare – programul de finanțare a cercetării aplicative dedicat IMM-urilor

În luna martie, ANCS a lansat schema de finanțare a cercetării aplicative și transferului tehnologic  pentru IMM-uri inovative, denumită Servicii suport pentru inovare – Cecuri de inovare. Cecurile de inovare sunt un instrument de finanţare a transferului tehnologic către firme mici şi mijlocii folosit în mai multe ţări sau regiuni europene.

Mecanismul de finanţare prin Cecuri de Inovare începe cu depunerea unei cereri de finanţare de către un IMM. Dacă cererea este evaluată favorabil (termen de evaluare de maxim 2 săptămâni) atunci coordonatorul programului emite Cecul de Inovare, în valoare de până la 45.000 lei. IMM-ul poate folosi acest Cec pentru a finanţa servicii inovatoare furnizate de universităţi, institute de cercetare, sau alte organisme de cercetare. Odată ce IMM-ul beneficiar validează Cecul de Inovare şi îl transmite organismului de cercetare, acesta îl poate transmite coordonatorului de program pentru a fi achitată suma corespunzătoare serviciilor furnizate.

Cecul de Inovare nu poate finanţa până la 90% din costurile eligibile din cadrului unui proiect de cercetare aplicată. Restul cheltuielilor până la costul total al serviciilor furnizate se acoperă din fondurile proprii ale IMMul-ui beneficiar.

Lasă un comentariu